Nieuwe collecties in de winkels: wat zijn de modetrends in 2021?

Modetrends 2021

De wintersale gaat zijn laatste ronde in en de nieuwe lente- en zomercollecties zijn of komen binnen bij de winkels in Passage Roosendaal. Welke trends in fashion gaan we komend seizoen zien? 

1.    Comfortabel chique

We kunnen wel zeggen dat 2020 het jaar van het huispak, de joggingbroek en ‘chill-outfit’ was. Thuiswerken, niet de deur uit… Waarom zouden we er dan fashionable bijlopen? Maar we kunnen inmiddels ook wel stellen dat we onszelf daar ook niet per se beter van voelen. ‘Kleren maken de man’ gaat nog steeds op en het is nu eenmaal zo dat je jezelf toch net wat fijner voelt wanneer je in de spiegel kijkt en denkt: ik zie er leuk uit vandaag! Daarom staat 2021 in het teken van de ultieme combinatie: het comfort moet blijven, maar de looks mogen luxer! Comfortabel chique dus. 

2.    Zwart wit

2020 was een gecompliceerd jaar, er is een hang nu naar ‘back-to-basic’, ook qua kleuren. Monochroom is een trend die we meer gaan zien komend jaar en wij zijn fan! Want zeg nou zelf: met een zwart-witte look zit je toch eigenlijk altijd goed? En doordat er wel contrast in zit is het zeker niet saai!

3.    Wijde pijpen

Waar het voorheen allemaal strak, strakker, strakst moest rond de benen, mag het nu weer lekker los! De hoge taille hierin blijf je nog even zien maar ook de lagere, meer baggy varianten komen helemaal terug!

4.    Maxi jurken

En we fladderen nog even door qua kledingstukken, want naast wijde pijpen gaan we ook veel maxijurken zien. Tot op de kuit of langer, met ruches, wijde rokken, lange mouwen, het komt allemaal voorbij! Vind je het nog wat massaal ogen? Breek het geheel dan met een leuk gilet erover (ook die gaan we weer meer terugzien!) of accentueer je taille met een riem. 

In de Passage hebben we natuurlijk een hoop mooie kledingwinkels zitten die je ook nu in deze tijd graag hun nieuwe collecties showen. Zij staan klaar om je te adviseren welke modetrends bij jou passen en hoe je dit combineert. Bekijk het overzicht van alle winkels op onze winkelpagina en ontdek hoe zij je te woord kunnen staan!