Voorjaarsgaderobe? Ontdek de voorjaarstrends

Bij winkelcentrum De Passage in Roosendaal

Nog even en de lente breekt aan. Ben jij al klaar voor de eerste zonnige dagen? Bij de kledingwinkels van de Passage shop je jouw nieuwe voorjaarsgarderobe bij elkaar. Om jou op weg te helpen, hebben we de zeven mooiste kledingtrends op een rij gezet. Veel lees- én shopplezier gewenst!

Wil jij deze lente helemaal hip en fashionable voor de dag komen? Ontdek de kledingtrends voor het komende voorjaar! Wij lichten zeven kledingtrends uit, zowel voor dames, heren én kinderen. Lees gauw verder en raak geïnspireerd.

Trend 1: Loungewear goes chic

De afgelopen twee jaar hebben we veel thuis gezeten. We werkten vanuit huis en we gingen niet vaak op stap. Heb jij het je thuis gemakkelijk gemaakt en leefde je zo’n beetje in je huispak? Je bent niet de enige! Inmiddels mogen we weer meer en gaan we massaal naar buiten. Helemaal fijn: het comfort van jouw huispak kan je doorvoeren. Dit seizoen zien we namelijk comfortabele loungewear, zoals broeken en truien (of rokken en truien) in dezelfde comfy stof. De loungewear wordt wel gecombineerd met luxe accessoires, zoals sieraden, tassen of haarbanden.

Trend 2: Spencers, gilets en bodywarmers

De trend van het moment: spencers, gilets en bodywarmers! Deze mouwloze kledingstukken zijn razend populair. Je kan ze namelijk op heel veel verschillende manieren dragen én ze bieden net dat beetje extra warmte dat je in de lente nodig hebt. Een spencer of gilet kan je bijvoorbeeld dragen over een blouse, maar ook over een T-shirt of shirt met lange mouwen. De bodywarmer – lang óf kort model – kan je dragen over een wollen trui, zodat hij fungeert als jas.

Trend 3: Broderie Anglaise

Heb je al eens gehoord van broderie Anglaise, ook wel bekend als Engels borduurwerk of gaatjesborduurwerk? Dit is een 19de eeuwse handwerktechniek met een romantische look & feel. Broderie Anglaise zie je anno 2022 terug in verschillende kledingstukken, zoals blouses, rokken, jurken en shirts. Veelal in een witte kleur, maar je ziet het ook steeds vaker in andere trendkleuren, zoals lila, lichtgeel of knalroze.

Trend 4: Pastelkleuren (vooral lila!)

Denk je aan de lente, dan denk je aan pasteltinten. Zachtroze, lila, babyblauw, lichtgeel, mintgroen … deze kleuren zijn op en top lente-achtig. En wat wil het toeval: pastelkleuren zijn dit seizoen de ultieme modekleuren. Niet alleen voor dames, maar ook voor heren (en niet alleen voor meisjes, maar ook voor jongens)! Vooral lila zie je deze lente veelvuldig terugkomen. Waag jij je aan de pasteltrend?

Trend 5: Pakken voor mannen én vrouwen

Iedere man zou minimaal één goed pak in z’n kast moeten hebben. En dan bedoelen we niet een pak dat je alleen draagt naar feesten en partijen, maar een pak voor het dagelijks leven. Bijvoorbeeld gecombineerd met een effen T-shirt en sporty sneakers. Wist je dat vrouwen zich dit seizoen ook in een mannenpak mogen hullen? Het vrouwenpak heeft een loose fit en rechte pijpen. Draag er een getailleerd shirtje onder en combineer hem met sneakers. Voor een vrouwelijke touch kan je het pak uitvoeren in een girly kleur, zoals fuchiaroze of lila.

Trend 6: Double denim

Waarschijnlijk denk je nu terug aan de jaren ’90 van de vorige eeuw: dit seizoen is de double denim-look terug! Double denim wordt ook wel denim on denim genoemd en het principe is simpel: draag zowel onder áls boven een kledingstuk van spijkerstof. Dus een jeans met een spijkerblouse. Of een spijkerjasje met een denimrokje. Eén belangrijke regel: draag enkel spijkerstof met dezelfde kleur en wassing. Dit zorgt voor een rustig en verzorgd geheel.

Trend 7: Overal corduroy

Heb jij kleding met corduroy in jouw kast hangen? Nee? Haast je naar de winkel, want deze stof is hot, hot, hot! Corduroy is ook wel bekend onder de naam ribfluweel, ribstof of ribcord. De ziet deze geribde stof terug in uiteenlopende kledingstukken, zoals broeken, blouses, rokken, jurken en overshirts. Maar ook in accessoires als hoedjes, caps, tassen, schoenen, scunchies en haarbanden. Het heeft een beetje een seventies-look, dus terug in de tijd!

Kom langs in onze kledingwinkels Hebben wij je geïnspireerd met deze kledingtrends voor het voorjaar? Haast je naar de dames-, heren- en kinderkledingwinkels in de Passage Roosendaal! De verkoopadviseurs van de winkels helpen jou met alle liefde. Ze nemen de tijd en stellen samen met jou jouw nieuwe garderobe samen. Zo ben jij lente-proof. Veel shopplezier gewenst!